Exposicions permanents

Les exposicions permanents del MhiC es divideixen en tres àmbits, situats al exterior del museu i parlen dels moviments migratoris, al llarg de la història a Catalunya i la resta del món.

L’ANDANA     

Temps de migracions

És l’espai de Benvinguda al Museu. El MhiC ha estat concebut com un passeig per diverses estacions per les quals els visitants transiten i reflexionen sobre els processos migratoris.

Arribada al museu de la immigració de Catalunya.

ESTACIÓ 1. HUMANS EN MOVIMENT   

Línia històrica. Migracions des de la prehistòria fins al s. XX.

Aquest àmbit mostra comportaments històrics dels moviments humans des de la prehistòria fins al s. XX. A partir de quatre espais temàtics interactius farem un recorregut per diversos aspectes relacionats amb les migracions al llarg de la història com el nomadisme, el prejudici, la territorialitat o la causalitat de les migracions en un context històric.

ESTACIÓ 2.  SEVILLANO – BARCELONA – TERMINO

Migracions del s. XX

Aquest àmbit està localitzat a l’interior d’un antic vagó de tren de mitjans del segle XX. Una gran peça que ret homenatge a tota la població arribada a Catalunya al llarg del segle XX i sense la qual no podem entendre la Catalunya actual. A l’interior d’aquest tren viatgers virtuals acompanyen al visitant al llarg d’aquest recorregut amb els seus testimonis i records.

PARADES:

  • Els orígens,
  • El viatge i el recorregut
  • Els motius
  • La memòria migratòria (testimonis)

ESTACIÓ 3. ESPAI [MIGRAR]

Migració i globalització al s. XXI

Espai [MIGRAR]: l’àmbit final presenta les migracions actuals. El segle XXI  com a espai de migracions de la globalització on  la necessitat de fer el trànsit d’immigrant a ciutadà és la protagonista i explica una societat intercultural per definició i en continua transformació gràcies als moviments humans.

PARADES:

  • La decisió
  • La frontera
  • L’arribada
  • L’assentament

MASIA CAN SERRA 

Recepció i seu d’exposicions temporals             

La Masia Can Serra i les exposicions temporals del MhiC